Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor tog lijeka je čovjek – darivatelj krvi. Svi mi, kada nam zatreba krv kao lijek, ovisni smo o dobrovoljnim darivateljima krvi.

U 2023. godini planiramo organizirati 12 dvodnevnih i 6 jednodnevnih akcija prikupljanja krvi. U Samoboru će biti 12 akcija, 12 mjesečnih u prostorijama Društva u Ulici Ilirskog pokreta 2, Samobor. Četiri periodične akcije bit će organizirane u Sportskom centru Sveta Nedelja, a jedna u Vatrogasnom domu u Stupniku i 1 u srednjoj školi Samobor koja je namijenjena isključivo učenicima te škole povodom njihovom prvog dobrovoljnog darivanja krvi.

U Svetoj Nedelji 41 bočica krvi

Treća ovogodišnja akcija prikupljanja krvi u Svetoj Nedelji, održana jučer u tamošnjem Sportskom centru, rezultirala je s 41 bočicom krvi. Akciji je pristupilo 45 darivatelja, 35 muškaraca i 10 žena. Među njima je četvero njih to učinilo po prvi put. Prikupljanje krvi organiziralo je naše društvo.

134 doze nove krvi

U protekloj dvodnevnoj akciji prikupljanja krvi u Samoboru odaziv darivatelja bio je dobar. Akciji je pristupio 151 darivatelj, 111 muškaraca i 40 žena. Po prvi put su to učinili jedan muškarac i pet žena, a konačan ishod akcije nove su 134 doze krvi potrebne za spas nečijeg života. U akciji koju smo organizirali u ponedjeljak

Rujansko darivanje krvi

Pozivamo na novu dvodnevnu akciju prikupljanja krvi. Riječ je o redovitoj mjesečnoj akciji, koja će biti priređena u ponedjeljak i utorak, 4. i 5. rujna u prostorijama našeg Društva u Ulici ilirskog pokreta 2. U ponedjeljak će se prikupljanje krvi odvijati između 10.30 i 17 sati i 30 minuta, a u utorak od 12 do

Kolovoške 143 doze krvi

U redovitoj mjesečnoj dvodnevnoj akciji darivanja krvi, održanoj u našim prostorijama u ponedjeljak i utorak, 7. i 8. kolovoza, prikupljene su 143 doze od ukupno 157 darivatelja koji su se odazvali akciji. Među njima je bilo 129 muškaraca i 28 žena, a dvoje ih je krv dalo po prvi put.

Darivanje krvi 7. i 8. kolovoza

Pripremamo kolovošku akciju prikupljanja krvi. Održat će se u našim prostorijama u Ulici Ilirskog pokreta 2, dolazećeg ponedjeljka i utorka, 7. i 8. kolovoza. U ponedjeljak će se akcija odvijati između 10.30 i 17 sati i 30 minuta, a u utorak od 12 do 18 sati. Dobrodošli su i postojeći darivatelji kao i oni koji

Iz Klimaopreme 21 nova doza krvi

U suradnji s tvrtkom Klimaoprema iz Samobora, jučer smo organizirali izvanrednu akciju prikupljanja krvi koja se odvijala od 11 do 15 sati. Pristupilo joj je 36 djelatnika Klimaopreme, 26 muškaraca i 10 žena, od kojih je sedmero njih to učinilo po prvi put. Konačan rezultat akcije je 21 prikupljena bočica krvi.

Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.