Prva pomoć

Prva pomoć je skup postupaka kojima pomažemo ozlijeđenoj ili naglo oboljeloj osobi do dolaska stručne medicinske pomoći. Prva pomoć podrazumijeva zbrinjavanje tjelesnih ozljeda i stanja, ali i pružanje psihološke podrške emocionalno potresenim osobama koje su prisustvovale ili svjedočile traumatičnom događaju. Intervencijama prve pomoći nastojimo sačuvati život, ublažiti patnju, spriječiti daljnje bolesti ili ozljede i ubrzati oporavak.

Gradsko društvo Crvenog križa Samobor sudjeluje u provedbi nacionalnog programa prve pomoći za građane, putem tečajeva obavlja osposobljavanje i obnovu znanja volontera Crvenog križa i građana za pružanje prve pomoći kod ozljeda i nesreća koje se mogu dogoditi u svakodnevnom životu, provodi tečajeve upoznavanja s osnovnim mjerama održavanja života uz upotrebu AVD-a (automatskog vanjskog defibrilatora), provodi aktivnosti u autoškolama u osposobljavanju vozača za pružanje prve pomoći te organizira osposobljavanje u pružanju prve pomoći u tvrtkama i ustanovama sukladno Zakonu o zaštiti na radu.

U Svetoj Nedelji prikupljene 43 doze krvi

U jučerašnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Sportskom centru Sveta Nedelja prikupljene su 43 nove doze krvi. Akciji je pristupio 51 darivatelj, 47 muškaraca i 4 žene. Još jednu lipanjsku akciju organizirat ćemo u ponedjeljak, 21. lipnja između 16 i 18 sati u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stupnik.

Prikupljanje krvi u Svetoj Nedelji

Još jednu lipanjsku akciju prikupljanja krvi sutra ćemo, u petak, 11. lipnja, prirediti u Svetoj Nedelji. Krv će se od 13 do 18 sati moći darovati u Sportskom centru Sveta Nedelja.

Kap po kap krvi za spas nečijeg života

Završena je dvodnevna svibanjsko-lipanjska akcija prikupljanja krvi koju smo u ponedjeljak i utorak, 31. svibnja i 1. lipnja priredili u prostorijama Društva u Ulici Ilirskog pokreta. Rezultat akcije je 157 novih doza krvi. Darivanju je pristupilo 175 ljudi, 125 muškaraca i 50 žena. Po prvi put se svoju krv u plemenite svrhe odlučilo darovati četvero

Mjesečni kalendar aktivnosti – lipanj 2021. – Gero centar Crvenog križa Samobor

Dragi postojeći i budući korisnici projekta “Gero centar Crvenog križa Samobor”, pozivamo Vas da u mjesečnom kalendaru pronađete aktivnosti koje Vas zanimaju i za iste se prijavite na e-mail adresu info@crvenikrizsamobor.hr ili putem telefona na broj 01/6546-638. Sve radionice su besplatne!

Mjesečni kalendar aktivnosti – lipanj 2021. – Hiža Crvenog križa

Dragi postojeći i budući korisnici projekta “Hiža Crvenog križa”, pozivamo Vas da u mjesečnom kalendaru pronađete aktivnosti koje Vas zanimaju i za iste se prijavite na e-mail adresu info@crvenikrizsamobor.hr ili putem telefona na broj 01/6546-638. Sve radionice su besplatne!

U lipnju tri akicije prikupljanja krvi

Dolazećeg tjedna organiziramo redovitu dvodnevnu akciju prikupljanja krvi, koja će se u ponedjeljak, 31. svibnja, održati u prostorijama Društva u Ulici Ilirskog pokreta 2, od 9.30 do 17 sati i 30 minuta, a u utorak, 1. lipnja, na istom mjestu od 12 do 18 sati. U petak, 11. lipnja krv će se od 13 do