Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

U Područnoj školi Strmec danas je, u subotu, 9. ožujka, održano međugradsko natjecanje u pružanju prve pomoći ekipa pomlatka Gradskog društva Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika. Sudjelovalo je devet školskih timova, škole domaćina, Osnovne škole Sveta Nedelja i Osnovne škole Vladimira Deščaka iz Novaka te samoborskih škola, Bogumila Tonija i škole Samobor kao i osnovnih škola Rude i Milana Langa iz Bregane.

Natjecanje se sastojalo od teorijskog i praktičnog dijela, a mladi su pokazali što su dosad naučili od svojih mentora. Nadgledali su ih liječnici obiteljske medicine, prim. dr. Slavko Lovasić, dr. Ivica Cvetković i dr. Dijana Haralović sa suradnicima.

Najuspješniji su bili „langovci“, pa škola Sveta Nedjelja, pa „bogumilci“. Iako je riječ o natjecanju, poredak je tek mjerilo onoga što su ekipe trenutačno pokazale, stečeno znanje i njegova moguća primjena daleko su važniji i potrebniji u životu, pa nitko nekim slabijim rezultatom u danom trenutku ne bi trebao biti obeshrabren.

Prije početka, potporu u stjecanju potrebnih znanja u pružanju prve pomoći i uspjeh u natjecanju poželjeli su im ravnateljica i predsjednik Crvenog križa Anica Francetić Kufrin i Edi Kirschenheuter, uime domaćina, ravnatelj svetonedeljske osnovne škole Zvonimir Markić, a uime Grada Svete Nedelje tamošnji dogradonačelnik Gabrijel Deak.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).