Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Gradsko društvo Crvenog križa Samobor, koje djeluje na području Samobora, Svete Nedelje i Stupnika u okviru projekta „Nisi sam – faza 2“ na istom području zapošljava ukupno 10 žena koje skrbe o više od 60 krajnjih korisnika.

Projekt će u trajanju od 14 mjeseci biti nastavak projekta “Nisi sam – program zapošljavanja žena kroz uslugu pomoći i njege za starije i nemoćne”. Na navedenom projektu obavezni partnerni su Hrvatski zavod za zapošljavanje, koji je detektirao teže zapošljive žene i Centar za socijalnu skrb Samobor koji je detektirao krajnje korisnike projekta. Projekt se provodi od 11. siječnja 2021. godine do 11. ožujka 2022. godine.

Ukupna vrijednost projekta „Nisi sam – faza 2“ iznosi 928.650,00 kuna i sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda sa 85% prihvaćenim troškovima te 15% iz Državnog proračuna RH. Tim iznosom osigurane su plaće i naknade za novozaposlene žene, edukacije za stjecanje novih kvalifikacija i vještina koje će po izlasku iz projekta povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada te oprema kojom će biti prepoznatljive u javnosti. Financijskim sredstvima u projektu su osigurana oprema i sredstva za čišćenje, te sredstva za osobnu higijenu krajnjih korisnika projekta, koje će oni dobivati mjesečno kroz 12 mjeseci provedbe. Istovremeno, projekt ovakvim oblikom skrbi o krajnjim korisnicima prevenira njihovu institucionalizaciju, jer uz pomoć i podršku koju gerontodomaćice pružaju korisnicima oni duže ostaju u svojim domovima.

 

Poveznica na intrenetsku stranicu projekta:
https://www.crvenikrizsamobor.hr/projekti-2/nisi-sam-faza-2

Poveznice na relevantne internetske stranice:
www.esf.hr
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr/operativni-program
www.razvoj.gov.hr

Europska unija

Završena druga faza EU projekta “Zaželi – nisi sam”

Druga faza provedbe projekta “Zaželi – nisi sam”, projekta zapošljavanja gerontodomaćica koje pomažu staračkim i samačkim kućanstvima, predstavljena je jutros na našoj završnoj konferenciji za medije u prostorijama u Ulici Ilirskog pokreta 2. Naš Križ je nositelj projekta vrijednog nešto manje od 930 tisuća kuna, a partneri su nam Centar za socijalnu skrb Samobor i

Isporučeni prvi paketi higijenskih potrepština krajnjim korisnicima

Danas smo zaprimili i proslijedili ukupno 60 paketa higijenskih potrepština i sredstava za čišćenje krajnjim korisnicima projekta “Nisi sam – faza 2”. Osim što na taj način isključujemo najgore oblike siromaštva, našim gerontodomaćicama olakšali smo njihov posao uljepšavanja i brige o kućanstvima naših dragih korisnika.                 Projekt je

Poziv na dostavu ponuda – higijenski paketi za 60 korisnika projekta “Nisi sam – faza 2”, Kodni broj: UP.02.1.1.13.0337

Poziv na dostavu ponuda Prilog 1. Ponudbeni list Prilog 2. Troškovnik