Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

GDCK Samobor nositelj projekta „GDCK Samobor odgovara na sve izazove“

Gradsko društvo Crvenog križa Samobor nositelj je projekta „GDCK Samobor odgovara na sve izazove“  kojeg realizira zajedno s tri partnera: Dobrovoljno vatrogasno društvo Galgovo Dobrovoljno vatrogasno društvo Strmec i Dobrovoljno vatrogasno društvo Stupnik.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kao posrednička i upravljačka tijela u postupku odabira projekata u okviru otvorenog trajnog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014 – 2020 prihvatilo je, naime, samoborski projekt „GDCK Samobor odgovara na sve izazove“ koji će se provoditi od 27. 7. 2022. do 27. 8. 2023. godine. Projekt je vrijedan 363.740,07 HRK, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 309.179,06 HRK i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu 54.561,01 HRK.

Opći cilj ovog projekta jest ojačati kapacitete GDCK Samobor i tri Dobrovoljna vatrogasna društva (Strmec, Stupnik i Galgovo) za pripremu i odgovor na krizne situacije. Kroz aktivnosti projekta partnerske organizacije ojačat će spremnost volontera i zaposlenika za odgovor na krize u lokalnoj zajednici, razmijeniti će znanja i iskustvo te povećati zajedničku suradnju. Volonteri će se educirati za djelovanje u kriznim situacijama, bit će aktivniji  u svojim lokalnim zajednicama i spremni djelovati u procesu smanjenja rizika od katastrofa i u pripremi za katastrofe.
Svojim znanjima i vještinama jačat će se kapaciteti lokalne i područne samouprave u odgovoru na krizne situacije.

Za sva pitanja vezana uz projekt možete nam se obratiti telefonom na 01/3361-ili-ili 01/6546-638, e-mailom na info@crvenikrizsamobor.hr ili putem facebook-a!

 

 

 

 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Samobor.

Za više informacija o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

 

Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).