Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Naš vrijedna i sad već dugogodišnja volonterka Vesna Stanić, koja je još kao srednjoškolka (sad je studentica), prije šest godina počela humanitarno djelovati, nagrađena je danas priznanjem Stožera Civilne zaštite grada Samobora za svoj višegodišnji doprinos u pružanju pomoći našim sugrađanima, ali i drugim ljudima. Danas se, naime, obilježava Međunarodni dan Civilne zaštite i Dan Civilne zaštite u Hrvatskoj, a Crveni križ je njegov sastavni dio.

Ove nagrade su mala, ali istinska zahvala za sve učinjeno na dobrobit Samobora i njegovih građana – rekao je pred svima nagrađenima načelnik gradskog Stožera Civilne zaštite, a ujedno i zamjenik gradonačelnice, Petar Burić. Uz pomoć svog zamjenika Krunoslava Znike priznanja je, osim našoj Vesni, uručio i dugogodišnjem predsjedniku DVD-a Bobovica Zdenku Jednaru, članu Postrojbe općih namjena Civilne zaštite Ivanu Bišćanu, uime kojeg je, zbog njegove opravdane odsutnosti, priznanje primio Toni Pavičić, zatim dugogodišnjem članu HGSS-a – Stanice Samoboru, Danijelu Kosu, voditeljici Doma zdravlja u Samoboru Ireni Danyi Holetić i načelniku Policijske postaje Samobor Željku Stopiću.

Vesnu Stanić je na volontiranje potaknula još njezina srednjoškolska razrednica, pa je započela s prikupljanje potrepština za potrebite. I danas sudjeluje u tim akcijama, a dio je i Interventnog tima našeg Gradskog društva. -Moja zadaća u timu je pružanje prve pomoći na mjestu neke nesreće – kaže Vesna i dodaje: Svake godine pratimo i Festival nordijskog hodanja u Samoboru u slučaju da kojemu od sudionika zatreba naša pomoć, a na sreću, dosad nije bila potrebna. Vesna je svoje prve korake u pružanju prve pomoći unutar Crvenog križa imala na združenoj vatrogasnoj vježbi u Rudama, a sada je za njom već popriličan broj sličnih vježbi.

-Velika je čast dobiti ovakvu nagradu, zahvalna sam na njoj, ali ovo što radim volontirajući ne radim zbog nagrada već zadovoljstva da mogu nekome priskočiti u pomoć – rekla je Vesna Stanić poručivši svojim vršnjacima da se odvaže na sličan korak i krenu u humanitarno volontiranje kakvog je bilo u postpotresno vrijeme, a evo – dodaje još Vesna – tko zna što nam sada nosi ovaj rat na tlu Europe.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).