Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Ovaj nam je tjedan bio ispunjen lipanjskim akcijama darivanja krvi, dvodnevnom u Samoboru, održanom u ponedjeljak i utorak, 12. i 13. lipnja te jednodnevnom u Svetoj Nedelji, jučer, u četvrtak, 15. lipnja.

Ponosni smo na brojku od 148 osoba koje su pristupile samoborskoj akciji i 51 osobu koje su došle na svetonedeljsku akciju. Od toga je prihvaćeno 117 doza krvi u Samoboru i 43 doze krvi u Svetoj Nedelji. Po prvi put na ovaj humani i plemeniti čin odučilo se petero novih darivatelja u Samoboru i dvoje u Svetoj Nedelji.

U srijedu, 14. lipnja, bio je i Svjetski dan darivatelja krvi koji Hrvatski Crveni križ dočekuje u znaku 70. obljetnice darovateljstva krvi u Hrvatskoj. Naime, prva akcija dobrovoljnog davanja krvi, koju je organizirao Hrvatski Crveni križ, održana je 1953. godine u Željezari Sisak. Ta, kao i sve druge akcije, bila je utemeljena na osnovnim načelima dobrovoljnog davanja krvi – daruj krv dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).