Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Naše Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika 7. je prosinca u Centru za mlade Bunkeru priredilo večer zahvale svojim darivateljima krvi, koji godinama i ustrajno, na samoborskim i svetonedeljskim akcijama, tim svojim činom spašavaju ljudske živote. Samo jedna doza krvi, naime, može spasiti čak tri života.

Svečanost je protekla u dodjeli zahvalnica i priznanja za oko 160 darivatelja koji su svoje jubilarno darivanje ostvarili u ovoj i prošloj godini. Zahvalnice su primili oni koji su krv darovali 20, 30, 40, 50 i više puta te 75 puta. Za 100 puta darovanu krv nagrađen je Darko Hanžek, a za 96 darivanja Vlasta Jelinčić.

Uručene su i dvije završne zahvalnice, Ivici Prelecu i Draženu Dragozetu, koji su iz zdravstvenih razloga prestali s darivanjem, a podijeljeno je i puno obiteljskih zahvalnica, onim obiteljima u kojima su svi članovi darivatelji krvi, neki tek na početku, a neki i kao pravi rekorderi. Zahvalnice su svima znakovito uručivali ljudi kojima je nečija krv spasila život u raznim okolnostima bolesti ili stradavanja.

Riječi zahvale svima okupljenima uputili su zamjenik samoborske gradonačelnice Petar Burić, potpredsjednica svetonedeljskog Gradskog vijeća Andrijana Iviček te ravnateljica i predsjednik samoborskog Crvenog križa, Anica Francetić Kufrin i Edi Kirschenheuter. Darko Hanžek je govorio uime svih koji su primili zahvalnicu. Pjesmom i konferansom ovu opuštenu večer još ljepšom i dojmljivijom učini su Vlatka Burić Dujmović i Mislav Maroević. (Foto: Šime Modrić)



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).