Svetonedeljske pohvalnice za naše darivatelje krvi

Sveta Nedelja od 14. do 16. lipnja slavi Dan grada koji se uvijek veže uz svetkovinu Presvetog Trojstva. Proslava je počela danas poslijepodne svečanom sjednicom svetonedeljskog Gradskog vijeća u dvorani škole Vladimira Deščaka. Na sjednici su pred gradskim vijećnicima i velikim brojem gostiju s međunarodne, državne, regionalne, partnersko-prijateljske i susjedske razine, uručene i gradske nagrade i priznanja.

Ove je godine Nagradu za životno djelo primio osnivač Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rakitje Ivan Čleković, a godišnje nagrade uručene su Klapi Barun, profesorici Senki Frljak i Zagreb kampu.

U suradnji Grada Svete Nedelje i našeg Gradskog društva, pohvalnice su dobrovoljnim darivateljima krvi s područja grada Svete Nedelje, koji su svoju krv darovali više od 100 puta, predali predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak i svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec. Zavrijedili su ih samozatajni ljudi Robert Cerovečki (100), Milan Hrženjak (101), Zdravko Razum (102), Jablanko Herceg (129) i Slavo Radočaj (129 darivanja krvi).

Čestitamo im i zahvaljujemo!

Na svečanosti su bili i ravnateljica našeg Društva Anica Francetić Kufrin i predsjednik Edi Kirschenheuter.