Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Sedmero samoborskih i svetonedeljskih darivatelja krvi sinoć je na županijskoj svečanosti podjele zahvalnica za višestruko darovanu krv, primilo taj mali znak pažnje od Društva Crvenog križa Zagrebačke županije. Ukupno je dodijeljeno 217 zahvalnica.

Završnu zahvalnicu za dosad 77 puta darovanu krv primio je Dražen Dragozet iz Samobora, koji iz zdravstvenih razloga više ne može biti aktivni darivatelj, a zahvalnice i srebrni znak priznanja za 75 darivanja krvi pripale su Freddyju Buriću i Stjepanu Kovačiću iz Svete Nedelje. Svetonedeljčan Ivan Draclin te Samoborci Stjepan Geušić, Ivan Kruhan i Damir Žganjer primili su zahvalnicu i brončani znak priznanja za 50 darivanja krvi.

Svečanost je održana u Vršilnici Novih dvora u Zaprešiću gdje su Samoborci i Svetonedeljčani stigli su u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, u pratnji ravnateljice Anice Francetić Kufrin i predsjednika Edija Kirschenheutera.

Na području Zagrebačke županije do 30. rujna ove godine prikupljeno je 9236 doza krvi u ukupno 136 akcija u kojima je sudjelovao i 351 novi darivatelj. Plan je da se do kraja godine prikupi 11 tisuća doza krvi.

O tome, o važnosti krvi u liječenju oboljelih i o nemjerljivoj velikodušnosti, humanosti i požrtvovnosti darivatelja krvi govorili su na svečanosti predsjednik Društva Crvenog križa Zagrebačke županije dr. Ivica Cvetković, voditeljica Odjela za davalaštvo krvi u Hrvatskom Crvenom križu i izaslanica izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Božica Bortek, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec i zamjenik zaprešićkog gradonačelnika Alan Labus.

Samoborski Crveni križ za svoje će darivatelje krvi svečanost dodjele zahvalnica i drugih priznanja upriličiti 7. prosinca.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).