Hiža Crvenog križa

Započeli smo s provedbom projekta pod nazivom „Hiža Crvenog križa“ zajedno s 5 partnera: Grad Samobor, Centar za socijalnu skrb, Udruga PIN, Udruga Etno Fletno i Udruga sindikata umirovljenika Hrvatske Samobor. Projekt je vrijedan 1.989.596,89 kuna, a sufinanciran je 85% iz Europskog socijalnog fonda i 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Trajanje projekta je od studenog 2020. godine do studenog 2022. godine, a cilj nam je osnovati društveni centar „Hiža Crvenog križa“ čije će aktivnosti biti namijenjene svim građanima, neovisno o dobi. Projektom će se promicati volonterstvo, solidarnost, zdrav način života i socijalna uključenost.

Radimo na organizaciji različitih aktivnosti u kojima će svatko sigurno naći nešto za sebe. Neke od planiranih radionica su: kulinarske radionice, DIY (Do It Yourself) radionice, grupna savjetovanja iz područja promocije zdravlja, radionice izrade Samoborskog kraluša, književni susreti i sl. Radionice će biti dostupne za sve uzraste i u potpunosti besplatne.

 

Za sva pitanja vezana uz projekt možete nam se obratiti telefonom na 01/3361-681 ili 01/6546-638, e-mailom na info@crvenikrizsamobor.hr ili putem facebook-a!

Mjesečni kalendar aktivnosti – travanj 2021. – Hiža Crvenog križa

Dragi postojeći i budući korisnici projekta “Hiža Crvenog križa”, pozivamo Vas da u mjesečnom kalendaru pronađete aktivnosti koje Vas zanimaju i za iste se prijavite na e-mail adresu info@crvenikrizsamobor.hr ili putem telefona na broj 01/6546-638. Sve radionice su besplatne!

Mjesečni kalendar aktivnosti – ožujak 2021. – Hiža Crvenog križa

Dragi postojeći i budući korisnici projekta “Hiža Crvenog križa”, pozivamo Vas da u mjesečnom kalendaru pronađete aktivnosti koje Vas zanimaju i za iste se prijavite na e-mail adresu info@crvenikrizsamobor.hr ili putem telefona na broj 01/6546-638. Sve radionice su besplatne!

Od radionice do radionice

U okviru projekta “Hiža Crvenog križa” bili smo vrlo aktivni u veljači, onoliko koliko su nam to epidemiološke mjere dopuštale. Organizirali smo više besplatnih radionica, nordijskog godanja,  izrade tradicionalnog samoborskog nakita kraluša te izrade ukrasa za Uskrs, od vjenčića do pisanica. U tom radu došlo je i do interakcije s projektom “Gero centar Crvenog križa”

Skupa gradimo Hižu

S ponosom predstavljamo još jedan projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom “Hiža Crvenog križa”! Ovaj projekt vrijedan je gotovo dva milijuna kuna i trajat će dvije godine, a razvit će društveni centar revitalizacijom prostora u javnom vlasništvu koji će sa svojim radom nastaviti i nakon završetka projekta. Projektom su predviđene brojne radionice, kreativne

Javni poziv za izbor vanjskih stručnjaka za provedbu aktivnosti na projektu “Hiža Crvenog križa”

Javni poziv Hiža Crvenog križa