Hiža Crvenog križa

Započeli smo s provedbom projekta pod nazivom „Hiža Crvenog križa“ zajedno s 5 partnera: Grad Samobor, Centar za socijalnu skrb, Udruga PIN, Udruga Etno Fletno i Udruga sindikata umirovljenika Hrvatske Samobor. Projekt je vrijedan 1.989.596,89 kuna, a sufinanciran je 85% iz Europskog socijalnog fonda i 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Trajanje projekta je od studenog 2020. godine do studenog 2022. godine, a cilj nam je osnovati društveni centar „Hiža Crvenog križa“ čije će aktivnosti biti namijenjene svim građanima, neovisno o dobi. Projektom će se promicati volonterstvo, solidarnost, zdrav način života i socijalna uključenost.

Radimo na organizaciji različitih aktivnosti u kojima će svatko sigurno naći nešto za sebe. Neke od planiranih radionica su: kulinarske radionice, DIY (Do It Yourself) radionice, grupna savjetovanja iz područja promocije zdravlja, radionice izrade Samoborskog kraluša, književni susreti i sl. Radionice će biti dostupne za sve uzraste i u potpunosti besplatne.

 

Za sva pitanja vezana uz projekt možete nam se obratiti telefonom na 01/3361-681 ili 01/6546-638, e-mailom na info@crvenikrizsamobor.hr ili putem facebook-a!

Mjesečni kalendar aktivnosti za lipanj 2022. u projektu “Hiža Crvenog križa Samobor”

Dragi postojeći i budući korisnici projekta “Hiža Crvenog križa Samobor”, pronađite pred dolazeće ljeto, u kalendaru događanja za lipanj 2022. godine, neku aktivnost koja vas zanima i koja vam odgovara, pa se prijavite za sudjelovanje u njoj preko e-mail adrese info@crvenikrizsamobor.hr ili preko telefonskog broja 01/65 46 638. Sve radionice su besplatne! Kliknite na raspored

Mjesečni kalendar aktivnosti za svibanj 2022. u projektu “Hiža Crvenog križa Samobor”

Dragi postojeći i budući korisnici projekta “Hiža Crvenog križa Samobor”, pronađite u kalendaru događanja za svibanj 2022. godine neku aktivnost koja vas zanima i koja vam odgovara, pa se prijavite za sudjelovanje u njoj preko e-mail adrese info@crvenikrizsamobor.hr ili preko telefonskog broja 01/65 46 638. Sve radionice su besplatne!

Analiza “Hiže Crvenog križa”

U društvenom centru samoborskog Crvenog križa jučer je održan četvrti partnerski sastanak EU projekta “Hiža Crvenog križa” i panel rasprava u svrhu razvoja izrade programa rada. Na sastancima su sudjelovali predstavnici partnera, provoditelji projekta i predstavnici šire javnosti. Ravnateljica Crvenog križa Anica Francetić Kufrin govorila je o tijeku realizacije projekta i dosad postignutim ciljevima, a

Mjesečni kalendar aktivnosti za travanj 2022. u projektu “Hiža Crvenog križa Samobor”

Dragi postojeći i budući korisnici projekta “Hiža Crvenog križa Samobor”, pronađite u kalendaru događanja za travanj 2022. godine neku aktivnost koja vas zanima i koja vam odgovara, pa se prijavite za sudjelovanje u njoj preko e-mail adrese info@crvenikrizsamobor.hr ili preko telefonskog broja 01/65 46 638. Sve radionice su besplatne!

Hrvatski za Ukrajince u Hiži Crvenog križa

U sklopu naše suradnje s Centrom za strane jezike Školica iz Samobora, jučer je u Hiži Crvenog križa održan prvi sat učenja hrvatskog jezika za raseljene osobe iz Ukrajine koje su smještene na području Samobora i Svete Nedelje. Učenju hrvatskog jezika nazočilo je 30-ak odraslih osoba iz Ukrajine koji su bili iznimno zadovoljni održanim satom

Radionica prve pomoći u NK Stupniku

U okviru EU projekta “Hiža Crvenog križa” Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika održalo je edukativnu radionicu pružanja prve pomoći u Nogometnom klubu Stupnik. Dvosatnu radionucu za trenere svih selekcija kluba vodio je član Odbora samoborskog Crvenog križa, primarijus doktor Slavko Lovasić.

Mjesečni kalendar aktivnosti za ožujak 2022. u projektu “Hiža Crvenog križa Samobor”

Dragi postojeći i budući korisnici projekta “Hiža Crvenog križa Samobor”, pronađite u kalendaru događanja za ožujak 2022. godine neku aktivnost koja vas zanima i koja vam odgovara, pa se prijavite za sudjelovanje u njoj preko e-mail adrese info@crvenikrizsamobor.hr ili preko telefonskog broja 01/65 46 638. Sve radionice su besplatne!

Mjesečni kalendar aktivnosti za veljaču 2022. u projektu “Hiža Crvenog križa Samobor”

Dragi postojeći i budući korisnici projekta “Hiža Crvenog križa Samobor”, pronađite u kalendaru događanja za veljaču 2022. godine neku aktivnost koja vas zanima i koja vam odgovara, pa se prijavite za sudjelovanje u njoj preko e-mail adrese info@crvenikrizsamobor.hr ili preko telefonskog broja 01/65 46 638. Sve radionice su besplatne!

Složna Hiža Crvenog križa

U našem društvenom centru u ulici Ilirskog pokreta 2, održan je u petak, 28. siječnja 3. partnerski sastanak EU projekta “Hiža Crvenog križa”. Na sastanku su sudjelovali predstavnici partnera i provoditelji projekta. Ravnateljica našeg društva Anica Francetić Kufrin govorila je o tijeku realizacije projekta i dosad postignutim ciljevima, a oni su osnivanje i uređenje društvenog

Mjesečni kalendar aktivnosti za siječanj 2022. u projektu “Hiža Crvenog križa Samobor”

Dragi postojeći i budući korisnici projekta “Hiža Crvenog križa Samobor”, i u novoj godini pronađite u kalendaru događanja za prvi ovogodišnji mjesec, za siječanj 2022. godine, neku aktivnost koja vas zanima i koja vam odgovara, pa se prijavite za sudjelovanje u njoj preko e-mail adrese info@crvenikrizsamobor.hr ili preko telefonskog broja 01/65 46 638. Sve radionice