Zdravstveno savjetovalište

Prema Zakonu o Hrvatskom Crvenom križu (NN 71/10) jedan od ciljeva u našem radu je doprinos unapređenju i zaštiti zdravlja, prevenciji bolesti i podizanju zdravstvene i ekološke kulture građana. Zato redovito mjesečno ili dvomjesečno organiziramo po mjesnim odborima Samobora, Svete Nedelje i Stupnika program Zdravstvenog savjetovališta gdje se građani u pravilu u poslijepodnevnim satima mogu besplatno savjetovati s liječnikom o svom zdravlju i zdravstvenim tegobama, besplatno izmjeriti tlak te provjeriti razinu šećera u krvi i indeks svoje tjelesne mase.

Uz to, povremeno provodimo i akcije ranog otkrivanja raka dojke kod žena u dobi od 40 do 50 godina starosti uz pomoć pokretnog mamografa.

Na zaštiti i promicanju zdravlja radimo sa zdravstvenim i drugim djelatnicima (liječnicima, medicinskim sestrama, nastavnicima) provodeći i druge različite aktivnosti (zdravstveno-odgojna predavanja, javne tribine, radionice za djecu i mlade i slično).

Mali sistematski pregled na Žumberku

Stručna ekipa iz Zdravstvenog savjetovališta našeg Gradskog društva, na čelu s primarijusom doktorom Slavkom Lovasićem, jučer je bila na Žumberku i na čak tri lokacije obavila mali sistematski pregled tamošnjih stanovnika. -Usuđujemo se reći da su skoro svi stanovnici našeg Žumberka obavili pregled i dobili početnu dijagnozu i upute kako očuvati svoje zdravlje – izjavila

Besplatni mamografski pregled i zdravstveno savjetovalište uz predavanje

Uz ublažavnje epidemioloških mjera vraćamo se nekim uobičajenim aktivnostima kojih nije bilo u vrijeme epidemije koronavirusa. Najprije ćemo u ponedjeljak, 8. lipnja, u Poduzetničkom centru u Bregani organizirati besplatni mamografski pregled za žene u dobi od 40 do 49 godina. Za mamografiju je ograničen broj mjesta i obavezne su prijave koje se na telefon 33

Odličan odaziv na mamografski pregled i zdravstveno savjetovalište

Jučer smo (30. rujna) u Galgovu održali još jedan u nizu besplatnih mamografskih pregleda za žene koje nisu obuhvaćene nacionalnim programom prevencije raka dojke. Na istom mjestu održali smo i Zdravstveno savjetovalište, za koje najava nije potrebna, a koje je također zabilježilo dobar odaziv.

Dođite 30. svibnja u zdravstveno savjetovalište

Pred nama je još jedno zdravstveno savjetovalište, ovaj put za sve Samoborke i Samoborce, u našim prostorijama u Krležinoj 5. Očekujemo vas u četvrtak, 30. svibnja, od 17 do 19 sati!