Analiza “Hiže Crvenog križa”

U društvenom centru samoborskog Crvenog križa jučer je održan četvrti partnerski sastanak EU projekta “Hiža Crvenog križa” i panel rasprava u svrhu razvoja izrade programa rada. Na sastancima su sudjelovali predstavnici partnera, provoditelji projekta i predstavnici šire javnosti.

Ravnateljica Crvenog križa Anica Francetić Kufrin govorila je o tijeku realizacije projekta i dosad postignutim ciljevima, a oni su osnivanje i uređenje društvenog centra za korisnike neovisno o dobnoj skupini, organizacija brojnih aktivnosti od radionica izrade tradicionalnog samoborskog kraluša, književnih susreta, radionica nordijskog hodanja, kulinarskih radionica i slično. U sklopu ovog projekta provode se i aktivnosti uključivanja korisnika socijalnih transfera u radionice i akcije te provođenje društveno korisnih radova na području Samobora.

Predstavnici partnera iz Udruge sindikata umirovljenika Hrvatske Samobor i partnera iz udruge Etno fletno iskazali su zadovoljstvo dosadašnjom provedbom projekta i istaknuli prednosti koje su članovi njihovih udruga ostvarili kroz realizaciju brojnih radionica namijenjenih građanima svih dobnih kategorija pa tako i osobama starije životne dobi i umirovljenicima. O dodatnim mogućnostima i poboljšanju uključivanja korisnika socijalnih transfera u aktivnosti “Hiže Crvenog križa” osvrnula se ravnateljica Centra za socijalnu skrb Samobor Sanja Helfrih.

Svi sudionici sudjelovali su u panel raspravi i istaknuli potrebe i mogućnosti daljnje provedbe projekta te donijeli zaključke bitne za realizaciju i izradu programa rada.

Gost panel rasprave bio je i zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Gabrijel Deak koji je pohvalio realizaciju ovakvog projekta i pozdravio sudjelovanje i uključivanje građana s područja Svete Nedelje.

Predstavnik Grada Samobora, zamjenik gradonačelnice Petar Burić, naglasio je važnost projekta za ovo područje jer utječe na povećanje kvalitete života naših građana preko njihovog sudjelovanja u aktivnostima “Hiže Crvenog križa”.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).