Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Gradsko društvo Crvenog križa Samobor, koje djeluje na području Samobora, Svete Nedelje i Stupnika u okviru projekta „Nisi sam – program zapošljavanja žena kroz uslugu pomoći i njege za starije i nemoćne“ na istom području zapošljava ukupno 12 žena koje skrbe o više od 60 krajnjih korisnika.

Na navedenom projektu obavezni partnerni su Hrvatski zavod za zapošljavanje, koji je detektirao teže zapošljive žene i Centar za socijalnu skrb Samobor koji je detektirao krajnje korisnike projekta. Grad Samobor, Grad Sveta Nedelja i Općina Stupnik također su partneri na projektu. Projekt se provodi od 28. kolovoza 2018. godine do 28. listopada 2020. godine.

Ukupna vrijednost projekta „Nisi sam – program zapošljavanja žena kroz uslugu pomoći i njege za starije i nemoćne“ iznosi 2.516.365,28 kuna i sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda sa 100% prihvaćenim troškovima. Tim iznosom osigurane su plaće i naknade za novozaposlene žene, edukacije za stjecanje novih kvalifikacija i vještina koje će po izlasku iz projekta povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada te bicikli kojima putuju do korisnika. Financijskim sredstvima u projektu su osigurana oprema i sredstva za čišćenje, te sredstva za osobnu higijenu krajnjih korisnika projekta, koje će oni dobivati mjesečno kroz dvije godine. Istovremeno, projekt ovakvim oblikom skrbi o krajnjim korisnicima prevenira njihovu institucionalizaciju, jer uz pomoć i podršku koju gerontodomaćice pružaju korisnicima oni duže ostaju u svojim domovima.

 

Poveznica na intrenetsku stranicu projekta:

www.crvenikrizsamobor.hr/projekti/nisi-sam/

Poveznice na relevantne internetske stranice:

www.esf.hr

www.strukturnifondovi.hr

www.esf.hr/operativni-program

www.razvoj.gov.hr

Nisi sam i socijalna samoposluga

Završnu konferenciju za medije u povodu završetka projekta “Nisi sam – program zapošljavanja žena kroz uslugu pomoći i njege za starije i nemoćne”, danas je u preuređenom prostoru nekadašnjeg Mikrodoma priredilo vodstvo našeg Društva s voditeljima projekta i s njegovim partnerima, a to su Centar za socijalnu skrb u Samoboru, Zavod za zapošljavanje, gradovi Samobor

Električni bicikli za gerontodomaćice

U nadi da su najteži dani iza nas i da smo prije svega naučili biti strpljivi te uz pozitivne najave Nacionalnog stožera Civilne zaštite koje ulijevaju povjerenje, Crveni križ Samobor i dalje ima dovoljno volontera na terenu i do daljnjega će, kao i dosad svi biti opskrbljeni onime što im treba. A danas su nas

S novim vozilom smo brži i djelotvorniji

Naše Gradsko društva jedno je od šest s područja Zagrebačke županije kojemu je Županija potkraj kolovoza na svečan način u Dugom Selu uručila osobno vozilo marke Dacia Duster. Riječ je o donaciji vozila onim društvima koja su na području svog djelovanja uključena u program zapošljavanja žena “Zaželi”, čija se provedba financira sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).