Županija potpomaže program “Zaželi”

Dodjela ugovora o sufinanciranju provedbe 4. faze projekta “Zaželi – nisi sam (prevencija institucionalizacije)” održana je danas u prostorijama Zagrebačke županije. Ugovore vrijedne 68.600 eura predstavnicima gradskih društava Crvenog križa uručio je zamjenik župana Ervin Kolarec. Tom je prigodom naglasio kako će sva gradska društva s područja Županije potpisati ugovore, osim Zaprešića koji tek čeka potpisivanje osnovnog ugovora i istaknuo važnost ovog izvaninstitucionalnog pomaganja samačkim i staračkim domaćinstvima u prvom redu.

Ovim sredstvima pokrit će se božićnice, uskrsnice i regres za gerontodomaćice jer ta davanja nisu predviđena EU projektom.

U ime svih gradskih društava Crvenog križa na području naše županije, na dodijeljenim sredstvima zahvalila je naša ravnateljica Anica Francetić Kufrin i podsjetila kako je Zagrebačka županija već u provedbi prve faze ovog projekta svim društvima donirala automobile koji su i dalje aktivni na terenu. -Svima nama koji provodimo ovaj projekt to je vjetar u leđa i potvrda da dobro provodimo aktivnosti potrebne našoj zajednici – rekla je Francetić Kufrin.

O iskustvima rada u okviru projekta “Zaželi – nisi sam”, govorila je također naša geronotodomaćica, Kata Zrakić. Objasnila se kako se rad gerontodomaćica sastoji u pomaganju u kućanskim poslovima i rekla kako su gerontodomaćice u kontaktu s liječnicima korisnika ovog vida pomoći. -Mi smo možda i jedini koji otvaramo vrata domova tih naših korisnika, njihovo svjetlo u tunelu i oni u nas polažu veliku nadu jer svoj život žele završiti u toplini svoga doma – naglasila je Kata Zrakić. -Naša je plaća minimalna – rekla je još Zrakić – i ovaj dodatak će nam i te kako dobro doći da popunimo svoje vlastiti kućni budžet. (foto: Zagrebačka županija)Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).