Počinje provedba četvrte faze projekta “Zaželi – Nisi sam”

Naše Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika sklopilo je danas ugovor s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za provedbu četvrte faze projekta “Zaželi – Nisi sam”. Vrijednost ugovora je 742.500 eura, a provodit će se u razdoblju do tri godine, od danas, 22. ožujka 2024., pa sljedećih 36 mjeseci. Projekt je nastavak prethodnih, koji su se pokazali i te kako poželjnim i korisnim na našem području u smislu prevencije institucionalizacije onih kojima je potrebna pomoć u određenim životnim okolnostima.

Projektom je predviđeno cjelovito financiranje za zapošljavanje 15 gerontodomaćica ili domaćina na tri godine, do isteka ugovornog razdoblja. Riječ je o težezapošljivim osobama iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Oni će usluge pomoći u kući i oko kuće, uglavnom staračkim i samačkim domaćinstvima, pružiti za 90 potrebitih korisnika s područja Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, pa su i partneri Crvenog križa u tom projektu gradovi Samobor i Sveta Nedelja te Općina Stupnik. Zagrebačka županija će zaposlenim osobama osigurati regres za godišnji odmor te uskrsnice i božićnice.

Ugovor je uime Gradskog društva Crvenog križa Samobor potpisala ravnateljica Anica Francetić Kufrin.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).