Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Današnji Međunarodni Dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Hrvatskoj, 1. ožujka, u našem su gradu obilježeni dodjelom priznanja za rad, humano, nesebično i odgovorno djelovanje te značajna ostvarenja u sustavu Civilne zaštite. Na maloj svečanosti priređenoj u Centru Civilne zaštite Grada Samobora, priznanje je, uz ostale, uručeno i našoj članici, volonterki, skupštinarki i potpredsjednici našeg Odbora Martini Štefković.

Martina Štefković aktivno sudjeluje u radu nekoliko neprofitnih organizacija na području našeg grada, između ostalih, i našeg Gradskog društva Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika. U Crvenom križu volontira od 2013. godine, a od 2017. godine, sada već u drugom mandatu, članica je Skupštine Društva te potpredsjednica Odbora Društva. Pripadnica je Interventnog tima čija je zadaća brzo i učinkovito djelovanje u kriznim situacijama na ugroženom području te je aktivna darivateljica krvi. Kao magistra ekonomije zaposlena je na poslovima računovodstva i financija, zbog čega aktivno sudjeluje i u izradi planskih i financijskih dokumenata Društva. S aktivnim znanjem talijanskog jezika djeluje i na području međunarodne suradnje Društva koja je ostvarena sa sestrinskim organizacijama u Italiji, iz Parabiaga i Telgatea.

Uz našu Martinu nagrađeni su još član Postrojbe opće namjene civilne zaštite Grada Samobora Ivan Bilić, član HGSS-a – Stanica Samobor Tomica Bošnjak, član Vatrogasne zajednice Grada Samobora i predsjednik DVD-a Bregana Željko Mahović te vlasnik Obrta MB SERVIS Davor Žaler i vlasnik obrta TOMI USLUGE Tomislav Žaler.

Nagrade im je uručio i na svemu što čine za zaštitu života, sigurnost, dobrobit građana i njihove imovine, zahvalio načelnik Stožera civilne zaštite Grada Samobora i zamjenik gradonačelnice Petar Burić.

Uime svih nagrađenih zahvalila je Martina Štefković istaknuvši kako je svim volonterima koji djeluju u sustavu Civilne zaštite najveća nagrada kad se spasi nečiji život ili imovina, ali da su ove nagrade potvrda da Grad Samobor prepoznaje i cijeni njihov rad i trud.

Na ovoj svečanosti bili su i ravnateljica našeg društva Anica Francetić Kufrin i predsjednik Edi Kirschenheuter.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).