Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Nastavili smo provoditi naš novi projekt “Zdrav život – Zdravi grad” kroz radionice koje se ponedjeljkom i srijedom održavaju u prostorijama našeg društva u Ulici Ilirskog pokreta za ciljane skupine populacije koju su na radionice uputili njihovi liječnici obiteljske medicine. Projekt se, naime, provodi u suradnji s Hrvatskom udrugom za medicinu životnog stila i Domom zdravlja Zagrebačke županije, s ciljem promicanja zdravstvene skrbi usmjerene na čimbenike životnog stila koji su glavni uzrok većine kroničnih nezaraznih bolesti. Kroz pozitivne promjene životnih navika promiče se i unapređuje zdravlje građana.

Lifestyle medicina, kao novija grana medicine na našem području, uključuje mnoge javno-zdravstvene pristupe, ali je u prvom redu klinička disciplina koja promiče stjecanje zdravih životnih navika koje pomažu očuvanju zdravlja i liječenja kroničnih nezaraznih bolesti.

Projekt sufinanciraju Grad Samobor i Grad Sveta Nedelja.

Prije jučerašnje nutricionističke radionice i nordijskog hodanja organizirano je i vađenje krvi sudionika u projektu. Projekt je, naime, dobio podršku laboratorija Genos u vidu besplatnog testiranja na znakove kronične upale u organizmu i određivanja biološke starosti. Provodi ga svjetski renomirani laboratorij, a test se zove GlycanAge. Laboratorij je ponudio sponzorstvo s inicijalnim testom i kontrolni test nakon šest mjeseci.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).