Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

U povodu Svjetskog dana oživljavanja danas je u našim prostorijama podijeljeno 10 automatskih vanjskih defibrilatora koje je, u suradnji s nama, nedavno nabavio Grad Samobor. Preuzeli su ih ravnatelji škola i gradskih ustanova, direktor Komunalca te predstavnici mjesnih odbora i klubova. AVD uređaji će biti postavljeni na 10 lokacija na području grada, u Centru za mlade Bunkeru, osnovnim školama Bogumila Tonija, Samobor i Rude, Područnoj školi Farkaševec, na Autobusnom kolodvoru Samobor, u Sportskoj dvorani Samobor, Nogometnom klubu Kobre Samobor te mjesnim odborima Bregana i Rakov Potok. Na nekim drugim mjestima nekoliko je AVD uređaja već postavljeno.

-S obzirom na to da se do sada pokazalo da primjena defibrilatora u hitnim situacijama, kao što je iznenadni srčani zastoj, može spasiti ljudski život investirali smo u nabavu takvih medicinskih uređaja jer je to najmanje što možemo učiniti budući da ljudski život nema cijenu – rekla je prigodom uručivanja defibrilatora gradonačelnica Petra Škrobot. Dodala je, da će se, ukaže li za tim potreba nabaviti još uređaja.

Cijena nabavljenih je, zajedno s kutijom, oko dvije tisuće eura po uređaju.

O svrsi i upotrebi AVD-a govorio je direktor tvrtke Stiv Med Hrvoje Vukelić, a potrebnu edukaciju u školama, ustanovama, udurgama i klubovima, tijekom koje će polaznici moći naučiti kako prepoznati znakove srčanog zastoja i kako do dolaska Hitne medicinske pomoći pravilno pružiti prvu pomoć uz uporabu AVD-a, provest će naš Crveni križ. O tome je govorila naša ravnateljica Anica Francetić Kufrin i pozvala sve koji su preuzeli uređaj da predlože termine za tu edukaciju.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).