Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Kako bi olakšao mobilnost i učinio kvalitetnijim i jednostavnijim život osobama koje nisu u mogućnosti i ne mogu koristiti javni gradski prijevoz zbog toga što se kreću pomoću invalidskih kolica ili su teško pokretne kao i osoba slabijeg imovinskog stanja, naš Crveni križ u gradsku prometnu komunikaciju uključio je prije nekih mjesec dana specijalno prilagođeno kombi vozilo za poseban linijski prijevoz navedenih osoba. Kombi ima dva mjesta za invalidska kolica, četiri okretna sjedeća mjesta kao i dva mjesta za pratitelja.

Korisnici prijevoza u našoj organizaciji osobe su s prebivalištem ili boravištem na području Samobora i Svete Nedelje, osobe slabijeg imovinskog statusa ili korisnici zajamčene minimalne naknade, samci ili ljudi o kojima se nema tko skrbiti te teško pokretne i nepokretne osobe koje se kreću uz pomoć invalidskih kolica, hodalica i štaka, a koje ne mogu koristiti javni prijevoz zbog njegove neprilagođenosti, zatim još osobe koje imaju tjelesno oštećenje donjih ekstremiteta od 60 posto i više ili ukupno tjelesno oštećenje minimalno 80 posto i više.

Korisnikom socijalne pomoći i primanja smatra se radno sposobni samac s mjesečnim primanjima od 132,12 rura i niže, osoba starosti iznad 65 godina s mjesečnim primanjima od 179,18 eura i niže i korisnici prava na osobnu invalidninu i naknade za tuđu njegu i pomoć kao i njihova pratnja.

Kombi služi za prijevoz na liječničke preglede i rehabilitaciju u slučajevima kad HZZO ne odobrava prijevoz sanitetskim vozilom na udaljenosti do 200 kilometara, skupni i individualni prijevoz za osobne potrebe, za nabavu lijekova, namirnica i drugih potrepština, maksimalno dvaput mjesečno te za sudjelovanje na radionicama koje su u našoj organizaciji.

Prijevoz kombijem ne mogu koristiti osobe koje imaju svakodnevnu potrebu za prijevozom na posao, do škole i slično i osobe kojima Grad Samobor ili Grad Sveta Nedelja financiraju naknadu za pokaznu kartu, po bilo kojoj osnovi.

Prijevoz je potrebno dogovoriti s našim referentom na broj 098 989 44 17 ili putem e-mail adrese: info@crvenikrizsamobor.hr.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).