Novi kombi u našem dvorištu

Grad Samobor je za naše potrebe kupio kombi vozilo, pa je gradonačelnica Petra Škrobot, u nazočnosti svog zamjenika Petra Burića i predsjednika Gradskog vijeća Mirana Šoića, uručila danas ključeve novog vozila našoj ravnateljici Anici Francetić Kufrin.

Ovo će vozilo olakšati svakodnevne potrebe naših sugrađana s invaliditetom kao i onih slabijeg imovinskog statusa, pa će im, primjerice, odlazak liječniku, čak i izvan Samobora, sada biti puno lakši. Sigurna sam da će im novo vozilo omogućiti i brojne druge pogodnosti. Njihova kvaliteta života će se tako nedvojbeno podići na višu razinu. Grad nastavlja ulagati u poboljšanje standarda osoba s invaliditetom kao i osoba slabijeg imovinskog stanja, a ovo je samo jedan od pokazatelja da radimo na tome da svim našim sugrađanima osiguramo što bolje uvjete za život – naglasila je Petra Škrobot.

Anica Francetić Kufrin zahvalila je gradskoj upravi na doniranom kombiju i na tome što su prepoznali važnost ovakvog načina prijevoza, rekavši da je vozilo opremljeno i za prijevoz osoba s invaliditetom, pa će i njima biti dostupne brojne usluge Crvenog križa. Vozilo će se namjenski koristiti za prijevoz potrebitih korisnika Gradskog društva, a pravilnik o njegovom korištenju dostupan je svima na web stranicama Crvenog križa. -Osnovni uvjet prava na korištenje vozila je taj da osoba ima boravište ili prebivalište na području Samobora ili Svete Nedelje, koju svojim radom pokriva Crveni križ i koja će osigurati drugog vozača za kombi – rekla je ravnateljica Društva dodavši da su ostali uvjeti vezani uz imovinski status kao i status osobe s invaliditetom. Usluga će se obavljati samo na području Samobora i Svete Nedelje, uz mogućnost prijevoza do zdravstvenih ustanova i izvan Samobora.

Zamolbu za uvrštenje na listu korisnika prijevoza mogu podnijeti sam korisnik ili u njegovo ime član njegove obitelji, skrbnik, Udruga osoba s invaliditetom Sinergija Samobor ili ustanova. Zamolba se podnosi našem Gradskom društvu Crvenog križa Samobor.

Vrijednost vozila nešto je veća od 74 tisuće eura, a sredstva su osigurana u proračunu Grada Samobora.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).