Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Protekle subote, 9. rujna, volonteri Gradskog društva Crvenog križa Samobor, Martina Štefković i Marin Kos, koji su i članovi samoborskog interventnog tima, sudjelovali su u Letovaniću na edukaciji pod nazivom “Trening za članove interventnih timova za djelovanje na poplavljenim područjima”. Cilj ovog treninga, u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, jačanje je pripreme pripadnika osnovnih interventnih timova za djelovanje u intervencijama uslijed poplave.

Edukacija se sastojala se od sljedećih tema: područje djelovanja i opasnosti (tekuća, stajaća voda), samospašavanje, djelovanje iz plovila, spašavanje s priručnom plutajućom opremom ili opremom za spašavanja koja se koristi tehnikom dobacivanja bez ulaska u vodu. Provedenom edukacijom osigurat će se dodatni ljudski resursi u slučaju potrebe za dostavom namirnica na poplavljenim područjima te u potrebi spašavanja života na vodi.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).