Volonterka po mjeri djece

Danas, u utorak, 25. srpnja 2023., na otruševečkom groblju oprostili smo se od naše dugogodišnje vrijedne volonterke, gospođe Marice Marijanović, umirovljene pedagoginje iz Osnovne škole Milana Langa u Bregani, koja je bila simbol dječjih ljetovanja u našoj organizaciji. Godinama ih je pripremala i vodila, koristeći sva svoja pedagoška umijeća u radu s djecom, znajući i kako i zašto. Na moru je nad njima bdjela 24 sata, pazila ih i mazila, ali se s njima i zabavljala i poučavala ih. Ostavila je u tome neizbrisiv trag, a bila je i učiteljica mnogim voditeljicama koje su uz nju putovale u kamp Crvenog križa u Selce.

Igrom sudbine, posljednji susret s Maricom imali smo ove godine, ovoga srpnja, na ispraćaju ovogodišnje generacije naše djece koja su putovala na more u Novi Vinodolski. Marica je sa svojim suprugom došla ispratiti svog unuka, ali i pozdraviti svu drugu djecu s njihovim voditeljicama te im zaželjeti sretan put i odmor pun lijepih i nezaboravnih trenutaka.

Iste takve trenutke s našom Maricom Marijanović trajno ćemo pamtiti ne samo po ljetovanjima već i po svem drugom njezinom angažmanu u radu našeg gradskog društva. Dugi niz godina bila je stup i spona naše suradnje sa školom u Bregani i tako odgojila i vrijednostima društveno-humanitarnog rada privukla mnoge učenice i učenike.

Zahvalni smo Marici za svaku akciju koju je potaknula, pokrenula i provela čime je Crveni križ Samobor trajno ostao obogaćen.

(foto: Osnovna škola Milana Langa)Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).