Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

S osmodnevnog ljetovanja u Novom Vinodolskom jučer se vratila naša velika skupina od 54-ero djece s područja Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, koji su tamo od 3. do 10. srpnja, uz tri voditeljice i nekoliko animatora, boravili u Domu Crvenog križa grada Zagreba.

Najviše vremena provodili su u kupanju, sunčanju, igrama na plaži i ponajprije učenju plivanja. U školu plivanja najprije su došli svi na provjeru znanja, a do kraja boravka većina neplivača svladala je osnove plivačkih tehnika ili bar postala “plutačima”.

Jutra su započinjala tjelovježbom, nastavljala se doručkom, pa ocjenom urednosti soba u kojima su djeca bila smještena te raznim sportskim aktivnostima u vodi i na suhom. Plaža je neposredno ispred doma, a lijepo i toplo vrijeme te ugodna temperatura mora omogućili su gotovo neprestani boravak na njoj, uz “lude” skokove u vodu. Naravno, bilo je i poslijepodnevnog odmora nakon ručka, pa aktivnosti poslije užine poput stolnog tenisa, badmintona, nogometa, šaha, crtanja i društvenih igara, radionica pružanja prve pomoći, a nakon večere večernji program bio je raznolik. Odlazilo se u šetnje, na vožnju vlakićem, zabavljalo plešući u disco večerima i na plesnim natjecanjima, a organizirani su i svjevrsni Eurosong, natjecanje “Najklinci” te Igre bez granica. Uza sve to proslavljena su i tri rođendana.

Svu ljubav i pažnju prema djeci koja su ove godine otputovala na more mogli ste osluhnuti danas, u utorak, 11. srpnja, u 12 sati i 15 minuta u emisiji Radio Samobora i Crvenog križa “U službi čovjeka”, a ako ste to propustili, emisija je dostupna na sljedećm linku: https://www.radiosamobor.hr/2023/07/11/ljeto-s-crvenim-krizom/

Dio atmosfere na ljetovanju dostupan je i u kratkim videima na našoj Facebook stranici.

 

 



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).