Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika
Dva lipanjska ponedjeljka, na dvije lokacije, u Bregani i Strmcu, protekla su u mamografskim pregledima za žene u dobi od 40 do 49 godine. Pregledano je ukupno 30 žena, a s novim terminima i lokacija za pregled javljamo se nakon ljeta.
Mamografija je rendgenski pregled dojki kojim se uočavaju promjene u tkivu dojke. Ima ključnu ulogu u ranom otkrivanju karcinoma dojke, a rano otkriven rak dojke uspješno se liječi. Prva mamografija se preporučuje u dobi od navršene 40. godine života. Žene starije od 50. godina uključene su u Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke u sklopu kojeg svake dvije godine dobivaju poziv na, također besplatni, mamografski pregled. Do navršene 40. godine preporučaju se redoviti UZV pregledi dojki. Prevencija, samopregledi i redoviti pregledi iznimno su važni jer se rano otkriven rak dojke uspješno liječi u velikom broju slučajeva.


Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).