Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Završena je treća faza našeg EU projekta pod nazivom “Zaželi – program zapošljavanja žena”. Na jutrošnjoj završnoj konferenciji o projektu su govorili ravnateljica Društva Anica Francetić Kufrin i predstavnice projektnih partnera, voditeljica samoborske ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Jadranka Fernežir i voditeljica samoborskog Centra za socijalnu skrb Sanja Helfrih.

Treća je faza trajala samo šest mjeseci, započela je lani i ukupna joj je vrijednost iznosila 494 tisuće kuna. Na projektu te faze zaposleno je bilo 10 gerontodomaćica koje su se u svakodnevnim kućanskim poslovima skrbile o 65 korisnika.

-U sve tri faze ovog projekta uložena su oko četiri milijuna kuna, projekt je dosad omogućio zapošljavanje 31 žene, a broj uključenih korisnika bio je 225. Kroz prvu i drugu fazu projekta gerontomaćicama su bile omogućene dodatne edukacije za novo zanimanje – rekla je Anica Francetić Kufrin.

U lipnju se očekuje otvaranje četvrte faze projekta “Zaželi”, koji bi tijekom jeseni omogućio nova zapošljavanja na tri godine i povećao broj korisnika – dodala je naša ravnateljica.

Jadranka Fernežir je kao benefit ovog projekta navela pronalaženje posla za teže zapošljive skupine, uglavnom žene iz skupine 50+ te izrazila nadu da će im četvrta faza, s obzirom na duljinu trajanja, omogućiti da nakon prestanka radnog odnosa u Crvenom križu ostvare i pravo na novčanu naknadu na Zavodu.

Sanja Helfrih je naglasila kako je ovaj projekt svojevrsna produžena ruka Centru za socijalnu skrb, istaknuvši da nema te plaće koja bi opravdala ono što su gerontodomaćice učinile za ranjive skupine društva, a posebno samačka domaćinstva.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).