Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Proteklog vikenda u Domu Crvenog križa na Sljemenu održan treći i posljednji ciklus edukacije za volontere u provedbi EU projekta “GDCK Samobor odgovara na sve izazove”, a u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Samobor.

Na edukaciji su sudjelovali volonteri partnera u projektu, dobrovoljna vatrogasna društva Galgovo, Strmec i Stupnik kao i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Samobor. Tema drugog ciklusa edukacije bila je “Psihosocijalna podrška u kriznim situacijama”. Edukaciju je provodila Vlatka Vincetić, a polaznici su, kroz predavanje, naučili o pojmu psihološke krize, karakteristikama psihološke krize, trajanju krize te pružanju prve psihološke pomoći u kriznim situacijama. Također, bilo je govora o tome kako pružiti psihološku pomoć spasilačkim službama.

U sklopu predavanja provedene su brojne vježbe za pružanje psihološke pomoći u kriznim situacijama.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta volontera dobrovoljnih vatrogasnih društava Galgovo, Strmec i Stupnik te GDCK Samobor za pravodobno reagiranje u kriznim situacijama. Edukacija je bila poučna, zanimljiva te nadasve bitna, pa zahvaljujemo svim sudionicima na dolasku.

Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost GDCK Samobor.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).