Prevencija trgovanja ljudima

U Osnovnoj školi Vladimira Deščaka u Rakitju učenicima sedmih razreda održali smo predavanje o važnoj i ozbiljnoj temi: Prevenciji trgovanja ljudima.Trgovanje ljudima

Trgovanje ljudima pojavljuje se u različitim oblicima i jedna je od najprofitabilnijih kriminalnih aktivnosti. Posebnu pozornost usmjerili smo na vrbovanje putem interneta koje je ujedno i jedna od prvih faza u lancu trgovanja ljudima. Osoba koja vreba na internetu, stječe potpuni uvid u njihove interese, želje i probleme što im omogućava da se kroz svoj skriveni identitet pokažu kao njihova kompatibilna osoba. Ako uspijemo otkriti tu fazu znat ćemo pravovremeno reagirati i spriječiti moguće posljedice.

Upravo smo o tome i razgovarali s učenicima sedmih razreda.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).