Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Vatrogasci DVD-a Strmec jučer su, u petak, 21. travnja, nakon povratka s osiguranja WRC-a, automobilistričkog relija, naišli na čovjeka koji je doživio srčani udar i pravovremenom akcijom spasili mu život. Odmah nakon što su ustanovili da osoba ne daje znakove života, tim od osam vatrogasaca započeo je s reanimacijom uz korištenje automatskog vanjskog defibrilatora (AVD uređaja). Nakon 15 minuta reanimacije Hitna medicinska pomoć preuzela je osobu i povratno informirala vatrogasce da je osoba živa.

Projektom našeg Crvenog križa “GDCK Samobor odgovara na sve izazove”, u koji su uključeni i DVD-ovi Galgovo i Stupnik, provedena je obuka i nabava jednog AVD-a za DVD Strmec i upravo je s njim spašen ljudski život.

Vatrogasci svetoendeljske zajednice imaju u korištenju još dva AVD uređaja nabavljena sredstvima Civilne zaštite grada Sveta Nedelja koja je također prepoznala njihove potrebe u ovom segmentu.

-Strmečki i drugi operativni svetonedeljski vatrogasci i pripadnici vatrogasne mladeži svake godine prolaze tečaj pružanja prve pomoći i upotrebe AVD-a, kako bi bili spremni za ovakve situacije i kako bi obnovili znanje. Čestitamo svima koji su sudjelovali u ovom spašavanju ljudskog života na sabranosti i trudu koji su uložili u ovoj situaciji. Ovim uspješnim spašavanjem učinili ste ponosnom cijelu vatrogasnu službu – ističe zapovjednik VZG-a Svete Nedelje Ivan Štimac.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).