Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Proteklog vikenda, sredinom travnja, u društvenom domu Crvenog križa Samobor održane su treća i četvrta radionica edukacije za upravljanje volonterima za vrijeme kriznih situacija u sklopu provedbe EU projekta “GDCK Samobor odgovara na sve izazove”, a u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Samobor.

Na radionici su sudjelovali predstavnici GDCK Samobor i partnera: DVD-a Galgovo, DVD-a Stupnik i DVD-a Strmec koji su odslušali i aktivno sudjelovali u svim raspravama na temu volonterstva.

Polaznici su nastavno učili o Zakonu o volonterstvu, motivaciji, načinu kako i zašto postati volonter te o pojmu koordinator volontera kao i alatima i protokolima za volontere. U sklopu edukacije osvrnulo se na planiranje volonterskog programa te odabir i uključivanje volontera. Predstavljena je i uloga i važnost volonterskog angažmana u vrijeme kriznih situacija.

Poseban naglasak u raspravi i predavanju odnosio se na pravila ponašanja volontera i etički kodeks volontiranja kao i vježbe pisanja volonterskog programa. Zahvaljujemo sudionicima i vidimo se na sljedećoj edukaciji!

Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

Sadržaj objave isključiva je odgovornost GDCK Samobor.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.