Poziv donatorima hrane

Znate li da se u Hrvatskoj po stanovniku godišnje baci oko 71 kilogram hrane što je više od 280 tisuća tona, a čak 76 posto otpada potječe iz kućanstava dok je prosjek Europske unije 53 posto? Doniranjem hrane ova se brojka može značajno umanjiti i time pozitivno utjecati na razvoj društva u kojem živimo.

Doniranje hrane stvara dodatne vrijednosti u zajednici, čime zajednica postaje bolje mjesto za život i rad! Doniranje hrane sprječava nepotrebno pretvaranje hrane u otpad i čin je odgovornosti koju preuzimamo za sadašnjost i budućnost kako okoliša tako i društva u kojem živimo.

U Republici Hrvatskoj 1 od 5 osoba živi u riziku od siromaštva. Mnogi od njih nemaju pristup hrani čime im je onemogućeno da ostvare osnovne životne uvjete. Doniranje hrane moralni je čin pomaganja potrebitima i put prema osiguravanju dostojnih uvjeta života za sve naše sugrađane!

Gradsko društvo Crvenog križa Samobor posrednik je u doniranju hrane. Cilj provedbe aktivnosti doniranja hrane jest okupiti sve sudionike u kreiranju trajnog sustava doniranja hrane (donator hrane – posrednik u doniranju – korisnik) u Samoboru i okolici uključujući  zainteresirane građane, poduzeća, institucije, trgovačke lance i sl. kao donatore hrane – GDCK Samobor kao posrednika u doniranju hrane – i  krajnje potrebite korisnike.

Ovim putem pozivamo sve donatore hrane da nam se obrate i uključe u doniranje hrane putem kojeg ćemo zajedno pomoći potrebitima. Za sve informacije javite nam se na 01 3361 681 ili na info@crvenikrizsamobor.hr

Za više informacija info@crvenikrizsamobor.hr ili na https://www.crvenikrizsamobor.hr/2023/04/04/posrednik-u-doniranju-hrane-gdck-samobor/Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).