Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Međunarodni Dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, 1. ožujka, prilika je da se ukaže na važnost sustava civilne zaštite za sigurnost i dobrobit građana u slučaju raznih nepogoda, katastrofa i izvanrednih situacija te zahvaliti svim članovima sustava civilne zaštite na humanom, nesebičnom i odgovornom djelovanju u takvim situacijama.

Zato su jučer u Centru civilne zaštite grada Samobora dodijeljene gradske godišnje nagrade za značajna ostvarenja u sustavu civilne zaštite. Dobitnici su: član Postrojbe opće namjene civilne zaštite Grada Samobora Nikola Barišić, zapovjednik DVD-a Samobor Davor Domin, član HGSS-a Bojan Horvat, umirovljeni djelatnik MUP-a Vid Noršić i naš volonter i član interventnog tima Gradskog društva Crvenog križa Samobor Luka Novoselec. Nagrade im je uručio, njihov dan čestitao te na svemu što čine za sigurnost i dobrobit građana zahvalio načelnik Stožera civilne zaštite Grada Samobora i zamjenik gradonačelnice Petar Burić.

Luka Novoselec sportaš je koji u slobodno vrijeme aktivno volontira u našem Gradskom društvu. Dugogodišnji je darivatelj krvi te aktivno sudjeluje u aktivnostima promocije rada i djelovanja Crvenog križa i poticanja mladih na darivanje krvi. Nakon završene edukacije i obuke posljednje tri godine aktivni je volonter interventnog tima Gradskog društva. Od 2018. godine sudjeluje u tradicionalnim sportskim susretima darivatelja krvi koje u suradnji organiziraju Gradsko društvo Crvenog križa Samobor i Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).