Kako činiti pravu stvar

Osnovna škola Vladimir Deščak iz Novaka jedna je od pet osnovnih škola s područja Samobora i Svete Nedelje koja je sudjelovala sa svojim učenicima u provedbi Građanske akcije “Činim pravu stvar”, a u sklopu provedbe projekta “GDCK Samobor odgovara na sve izazove”, nositelja projekta, Gradskog društva Crvenog križa Samobor.

Tijekom siječnja organizirana je akcija edukacije učenika o kriznim situacijama, načinima kako pomoći potrebitima, upoznavanju djelatnosti Crvenog križa, a posebno se stavio naglasak na edukaciju iz područja pružanja prve pomoći koju su, uz učiteljicu Gordanu Kalanj Kraljević, provodili volonteri i edukatori Crvenog križa Samobor.

Učenici nižih i viših razreda naučili su kako krizne situacije dovode do velikih humanitarnih kriza, pa se u takvim situacijama uvijek jača osjećaj zajedništva i solidarnosti među građanima, mladima i svima koji su spremni pomoći potrebitima.

Iz tog razloga, u suradnji s Osnovnom školom Vladimir Deščak s projektnog područja, Gradsko društvo Crvenog križa Samobor provelo je ovu građansku akciju kako bi osvijestio i potaknuo lokalno stanovništvo kroz njihovu djecu o djelovanju za vrijeme kriznih situacija, ulozi građana i načinima kako isti mogu pomoći, a učenici su naučili kako pomoći unesrećenim osobama u besvjesnom stanju, kako pokušati zaustaviti krvarenje te ostale osnove pružanja prve pomoći.

Zahvaljujemo Osnovnoj školi Vladimir Deščak na domaćinstvu i veselimo se ponovnom susretu i edukacijama.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost GDCK Samobor.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).