Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

U Domu Crvenog križa na Sljemenu, prvog vikenda u veljači, održan je drugi ciklus edukacije za volontere u provedbi EU projekta “GDCK Samobor odgovara na sve izazove”, a u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Samobor.

Na edukaciji su sudjelovali volonteri partnera u projektu: dobrovoljna vatrogasna društva Galgovo, Strmec i Stupnik kao i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Samobor. Tema drugog ciklusa edukacije bila je “Humanitarna pomoć i smještaj u kriznim situacijama”. Edukaciju je provodio Kristijan Katinić, a polaznici su, kroz predavanje, naučili o pojmu logistike i logističkom lancu u kriznim situacijama, o funkcioniranju skladišta i organizaciji skladišta humanitarne pomoći kako u mirnodopskim tako i u kriznim situacijama, održavanju opreme, organizaciji smještaja u kriznim situacijama, minimalnim standardima u opskrbi vodom kod organizacije smještaja, minimalni tehnički uvjeti za organizaciju smještaja u kriznim situacijama, upravljanjem smještajem u kriznim situacijama i slično.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta volontera dobrovoljnih vatrogasnih društava Galgovo, Strmec i Stupnik te GDCK Samobor za pravodobno reagiranje u kriznim situacijama. Edukacija je bila poučna, zanimljiva te nadasve važna i bitna te zahvaljujemo svim sudionicima na sudjelovanju.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.