Dan crvenih haljina uz preventivnu zdravstvenu akciju

Danas smo u Osnovnoj školi Vladimira Deščaka u Novakima obilježili Dan crvenih haljina!

Javnozdravstvena kampanja “Dan crvenih haljina” pokrenuta je kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena. Moždani udar u žena nedovoljno je prepoznat, nedovoljno istražen i nedovoljno liječen.

Kampanja ima za cilj potaknuti žene da se brinu o svom zdravlju, u prvom redu zdravlju srca i krvnih žila jer je većinu tih bolesti moguće spriječiti zdravim životnim navikama. Isto tako želi se potaknuti stručnjake u zdravstvu na posebnu pažnju za srčani i moždani udar kod žena, zbog njihovih razlika u odnosu na muškarce.

Simbol kampanje je crvena haljina – haljina kao univerzalna slika žene i crvena kao boja zdravlja, života i živosti, ali i upozorenja.

Prim. dr. Slavko Lovasić i naši djelatnici “Dan crvenih haljina” obilježili su preventivnom akcijom mjerenja tlaka i šećera u krvi.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).