I dalje peremo ruke bez puno muke

Nastavljena je naša akcija “Peremo ruke bez puno muke”, ovaj put u objektima Dječjeg vrtića Izvor. Radionice uče dječicu kako se pravilno peru ruke, ali i zašto ih uopće peremo te što su to bakterije i virusi od kojih se branimo pranjem ruku.

Nakon kratkog razgovora na temu bakterija i virusa i situacija u kojima moramo prati ruke, pomoću maslinovog ulja i cimeta prikazali smo im kako izgledaju ta mala bića i ono najvažnije, kako se šire. Svi smo si međusobno dlanovima dali pet da vidimo kako će se i do posljednje osobe širite bakterije i virusi, a potom smo naučili pravilno prati ruke.

Na kraju, svako dijete dobilo je bojanku od koje su grupe napravile plakate s podsjetnikom kako se i kada peru ruke.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).