Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika
U povodu obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti i ove godine, od 15. studenog do 15. prosinca, provodimo više akcija. Cilj predavanja koja provodimo u osnovnim školama na području našeg djelovanja je upoznati mlade o štetnim posljedicama konzumacije sredstava ovisnosti. Uz “tradicionalne” ovisnosti (o alkoholnim pićima, cigaretama, kockanju, narkoticima…), sve su češće takozvane moderne ovisnosti – ovisnost o društvenim mrežama i video igrama, koje su jednako opasne jer utječu na razvoj mozga te dovode do promjene ponašanja.
Posebnu pažnju potrebno je usmjeriti na djecu i mlade, koji zbog svojih razvojnih karakteristika spadaju u rizičnu skupinu. Kod djece i mladih, ovisnost se brže razvija, a konzumacija opojnih sredstava uvelike utječe na njihov psihofizički razvoj.
Najučinkovitija borba protiv ovisnosti je prevencija, odnosno osvještavanje mladih o štetnim učincima za njih i njihovu okolinu.


Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).