Kako volontirati u kriznim situacijama

Druga edukativna radionica za upravljanje volonterima za vrijeme kriznih situacija u sklopu provedbe EU projekta “GDCK Samobor odgovara na sve izazove”, a u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Samobora, održana je jučer u Domu Hrvatskog Crvenog križa na Sljemenu. Na radionici su sudjelovali predstavnici GDCK Samobor i partnera – DVD-ova Galgovo, Stupnik i Strmec koji su odslušali i aktivni bili u svim raspravama na temu volonterstva.

Polaznici su nastavno učili o motivaciji, načinu kako i zašto postati volonter te opisu poslova volontera s naglaskom na krizne situacije. U sklopu edukacije osvrnulo se na planiranje volonterskog programa te odabir i uključivanje volontera.

Predstavljena je i uloga i važnost volonterskog angažmana u vrijeme kriznih situacija. Razgovaralo se i o modelima uključivanja volontera u vrijeme krize te o načelima kriznog volontiranja.

Poseban naglasak u raspravi i predavanju odnosio se na pravila ponašanja volontera i etički kodeks volontiranja.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).