Na Sljeme po znanje

U Domu Hrvatskog Crvenog križa na Sljemenu 5. i 6. studenog održan je prvi ciklus edukacije za volontere u provedbi EU projekta “GDCK Samobor odgovara na sve izazove”, a u organizaciji našeg društva.

Na edukaciji su sudjelovali volonteri partnera u projektu, dobrovoljna vatrogasna društva Galgovo, Strmec i Stupnik kao i volonteri našeg društva. Tema prvog ciklusa edukacije bilo je pružanje prve pomoći i korištenje AVD uređaja u postupku oživljavanja unesrećene osobe. Edukaciju je provodio doktor Ivica Cvetković, a polaznici su, kroz vježbe i predavanje, naučili kako pružiti prvu pomoć, zaustaviti krvarenje, provesti postupak imobilizacije, kako reagirati kad je osoba bez svijesti te kako provesti postupak oživljavanja.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta volontera dobrovoljnih vatrogasnih društava Galgovo, Strmec i Stupnik te GDCK Samobor za pravodobno reagiranje u kriznim situacijama. Edukacija je bila poučna, zanimljiva, a i druželjubiva.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).