Poziv za volontere – Projekt “GDCK Samobor odgovara na sve izazove”

Gradsko društvo Crvenog križa Samobor poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u provedbi volonterskih aktivnosti u sklopu projekta “GDCK Samobor odgovara na sve izazove” koje društvo provodi u  partnerstvu s dobrovoljnim vatrogasnim društvima Galgovo, Strmec i Stupnik.

Opći cilj ovog projekta jest ojačati kapacitete GDCK Samobor i dobrovoljnih vatrogasnih društava (Galgovo, Strmec i Stupnik) za pripremu i odgovor na krizne situacije. Kroz aktivnost projekta partnerske organizacije ojačat će spremnost volontera i zaposlenika za odgovor na krize u lokalnoj zajednici, razmijenit će znanja i iskustvo te povećati zajednička suradnja. Volonteri će se educirati za djelovanje u kriznim situacijama, bit će aktivniji  u svojim lokalnim zajednicama i spremni djelovati u procesu smanjenja rizika od katastrofa i u pripremi za katastrofe. Svojim znanjima i vještinama jačat će kapacitete lokalne i područne samouprave u odgovoru na krizne situacije.

Volonterske aktivnosti su vezane na pružanje pomoći u kući, pružanje psihosocijalne podrške korisnicima iz ranjivih skupina društva kao i vođenje edukacije o prvoj pomoći, kriznim situacijama te značaju i radu Crvenog križa u osnovnim školama s područja djelovanja društva: Samobor, Sveta Nedjelja i Stupnik.

Za volontere organizirat će se edukacija 5., 6. i 7. studenog 2022. od 09 do 17 sati.  Moguće je sudjelovati isključivo uživo. Molim vas da se svi zainteresirani jave na mail marijana@crvenikrizsamobor.hr ili na telefon 091 33 66 975. Sve koji iskažu interes za sudjelovanje kontaktirat će koordinator volontera i volonterskih akcije te će se utvrditi može li se ostvariti suradnja.

Volonterski angažman obuhvaća:

  • Pomoć u kući, nabavi namirnica i lijekova korisnicima iz ranjivih skupina
  • Pružanje psihosocijalne podrške uz razgovor korisnicima ranjivih skupina
  • Edukacija o prvoj pomoći, kriznim situacijama, djelovanju Crvenog križa u osnovnim školama

Vrijeme i trajanje provedbe volonterskog rada održat će se dogovorno, u skladu s mogućnostima volontera i prema dogovorenom kalendaru usklađenom sa svim volonterima od strane koordinatora volonterstva i građanskih akcija.

Slobodno se javite ako imate pitanja.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).