Novi projekt za jačanje kapaciteta u kriznim situacijama

U Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva danas je potpisan ugovor s našim Gradskim društvom Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, vrijedan 364 tisuće kuna. Odnosi se na novi projekt ove organizacije naziva “Gradsko društvo Crvenog križa Samobor odgovara na sve izazove”. Ugovor je uime našeg društva potpisala ravnateljica Anica Francetić Kufrin.

Projekt će se provoditi sljedećih 13 mjeseci s ciljem jačanja postojećih kapaciteta našeg Crvenog križa i tri dobrovoljna vatrogasna društva, Galgovo, Strmec i Stupnik, za pripremu i odgovor na krizne situacije. Kroz aktivnosti projekta partnerske organizacije ojačat će spremnost volontera i zaposlenika za odgovor na krize u lokalnoj zajednici, razmijenit će znanja i iskustva te povećati zajedničku suradnju.

Projekt su odobrili Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kao posrednička i upravljačka tijela u postupku odabira projekata u okviru otvorenog trajnog Poziva za dodjelu nepovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.- 2020.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).