Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

U sklopu naše suradnje s Centrom za strane jezike Školica iz Samobora, jučer je u Hiži Crvenog križa održan prvi sat učenja hrvatskog jezika za raseljene osobe iz Ukrajine koje su smještene na području Samobora i Svete Nedelje. Učenju hrvatskog jezika nazočilo je 30-ak odraslih osoba iz Ukrajine koji su bili iznimno zadovoljni održanim satom pa su zatražili i dodatni. Zasluge za to idu i profesorici Krunoslavi iz Školice.

 

Ovaj školski sat popratila je i ekipa HTV-a.

Na području Samobora i Svete Nedelje s jučerašnjim danom (18. ožujka) evidentirane su 44 raseljene osobe iz Ukrajine od čega 23-oje djece i mladih do 18 godina. Svi su se dobro integrirali, a djeca i mladi pohađaju nastavu u školama Samobora i Svete Nedelje.

Nakon završetka sata u Hiži Crvenog križa uslijedilo je zajedničko druženje, razmjena kontakata i dogovor za sljedeći školski sat u idući petak.

Nakon druženja obiteljima iz Ukrajine dali smo i pakete prehrambenih i higijenskih potrepština. Djeca su se zabavljala i vani na igralištu, a u sklopu Hiže dobili su flomastere, bojice i igračke za zabavu dok su im roditelji bili na satu hrvatskog jezika.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).