Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika
Članovi Gradskog društva Crvenog križa Samobor, kao dio županijskog interventnog tima Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, sudjeluju u prihvatu izbjeglica iz Ukrajine koji su organizirano smješteni u prihvatnom centru u Motelu Plitvice u Lučkom. Članovi županijskog interventnog tima sudjeluju u evidenciji pristiglih osoba te im, prema potrebi, pomažu u kontaktu s bliskim osobama kao i u pružanju psihosocijalne podrške.
Budući da se u našoj zemlji trenutačno nalazi manji broj izbjeglica, Hrvatski Crveni križ uspješno odgovara na njihove potrebe iz postojećeg stanja zaliha. Trenutačno se NE prikupljaju materijalne donacije za Ukrajinu i okolne zemlje jer nacionalna društva Crvenih križeva u tim zemljama odgovaraju na potrebe pristiglih ljudi. Hrvatski Crveni križ u kontaktu je s njima i u ovome trenutku nisu iskazali potrebe za dodatnim materijalnim donacijama a ako iskažu potrebe, Hrvatski Crveni križ će o tome obavijestiti javnost.
HCK sa svojim društvima raspolaže i s dovoljnim brojem volontera, ali svi oni koji žele pomoći mogu se javiti i našem društvu Crvenoga križa koji će ih angažirati prema potrebi. Trenutačno postoji potreba za prevoditeljima s ukrajinskog jezika i svi oni koji u tom dijelu mogu pomoći, neka se jave na e-mail ukrajinska-kriza@hck.hr.
Cilj je jasan – ublažiti patnju svakog čovjeka!
Na slici: naš Igor Matijaščić na privremenom radnom mjestu u Motelu Plitvice!


Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).