Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Prve izbjeglice iz Ukrajine stigle su i na područje Samobora i zbrinute su u privatnom smještaju. Grad Samobor spreman je pomoći ukrajinskim izbjeglicama i u svakodnevnoj je komunikaciji i koordinaciji s nama, Gradskim društvom Crvenog križa Samobor.

Samoborska gradonačelnica Petra Škrobot i ravnateljica našeg društva Anica Francetić Kufrin posjetile su danas ukrajinsku obitelj smještenu na području Samobora uručivši im pakete s prehrambenim i higijenskim potrepštinama te igračkama. Zahvalile su i obitelji koja im je velikodušno otvorila vrata svog doma.

-Suosjećamo s ukrajinskim izbjeglicama i spremni smo pružiti pomoć. Pratimo upute s državne razine i u svakodnevnoj smo komunikaciji s našim Crvenim križom koji prati situaciju i trenutačno je angažiran oko prihvata ukrajinskih izbjeglica smještenih u Motelu Plitvice. Žao mi je da se ovo događa u 21. stoljeću i nadam se da će ratne strahote biti zaustavljene. Mi smo spremni maksimalno pomoći i stojimo na raspolaganju obitelji koju smo danas posjetili kao i svim kojima će pomoć biti potrebna – rekla je samoborska gradonačelnica Petra Škrobot.

-U kontaktu smo s obitelji koja je stigla u Samobor i osigurali smo im sve što im je potrebno. Smještaj imaju, pa onda pomažemo oko svih drugih potrebnih stvari. Članovi Gradskog društva Crvenog križa Samobor kao dio županijskog interventnog tima Društva Crvenog križa Zagrebačke županije sudjeluju u prihvatu izbjeglica iz Ukrajine koji su organizirano smješteni u prihvatnom centru u Motelu Plitvice. Članovi županijskog interventnog tima sudjeluju u evidenciji pristiglih osoba te im prema potrebi pomažu u kontaktu s bliskim osobama kao i u pružanju psihosocijalne podrške – objasnila je naša ravnateljica Anica Francetić Kufrin dodavši da je Hrvatski Crveni križ pokrenuo apel za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu uslijed ukrajinske krize, a svi podaci su objavljeni na web stranicama Hrvatskog Crvenog križa.

Svi oni koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na žiro račun: IBAN HR0923600001503056530. Poziv na broj odobrenja: 705; Banka: Zagrebačka banka d.d., Zagreb, Trg bana Josipa Jelačića 10; Primatelj: Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16, Zagreb.

Za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) kod: ZABAHR2XXXX, a donirati se može i putem aplikacija za mobilno bankarstvo koristeći 2D barkod.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).