Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Sinoć smo dodjelom zahvalnica i prigodnih darova u ovim predblagdanskim danima, našim vrijednim volonterima čestitali njihov međunarodni dan, 5. prosinca.

Volonteri nisu plaćeni za svoj rad, ali ne zato što su bezvrijedni, već zato što su neprocjenjivi. Oni su srž djelovanja Crvenog križa, a samoborski su se posebno iskazali u protekle dvije godine djelujući u kriznim situacijama koje nalažu hitnost. To je najprije bila pandemija koronavirusa zbog koje je bio uveden opći “lockdown”, pa se trebalo skrbiti o našim samačkim i starijim domaćinstvima kojima su nužne bile neke od prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština te posebno lijekovi za kronične bolesti. Još veća potreba za djelovanjem ukazala se nakon razornih potresa kada su formirani i posebni interventni timovi našeg Društva sastavljeni mahom od volontera, koji su nebrojeno puno puta mjesecima odlazili na potresom pogođena područja Banovine.

Toga su se jučer svi okupljeni u našim prostorijama prisjetili kratkom prezentacijom, s presjekom aktivnosti u 2020. i 2021. godini, nakon koje su im predsjednik i ravnateljica Društva, Edi Kirschenheuter i Anica Francetić Kufrin, uručili zahvalnice.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).