Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

U sklopu projekta “Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala”, gradskim društvima Crvenog križa Zagrebačke županije donirana su pomagala ukupne vrijednosti od 150 tisuća kuna. Električne bolničke krevete, medicinske i antidekubitalne madrace, invalidska kolica, hodalice i štake za hodanje, WC stolice i PVC plahte osiguralo je, sredstvima dobivenim od Županije, Županijsko društvo Crvenog križa.

“Cilj je pomoći sugrađanima koji su u potrebi i koji preko HZZO-a, iz bilo kojeg razloga, ne mogu doći do pomagala. Radi se o kroničnim bolesnicima, osobama u palijativnoj skrbi, nepokretnim osobama, gerijatrijskim pacijentima, ali i sugrađanima koji su privremeno nepokretni zbog operativnih zahvata ili lomova ekstremiteta” rekao je tijekom primopredaje pomagala organizirane u Velikoj Gorici, dr. Ivica Cvetković, predsjednik Društva Crvenog križa Zagrebačke županije. Dodao je da se osobe kojima su pomagala potrebna mogu javiti gradskim društvima Crvenog križa, čiji volonteri najbolje poznaju stanje na terenu i u neposrednom su kontaktu s korisnicima svojih usluga.

Naš Crveni križ tako je od sada, u svojoj posudionici ortopedskih pomagala, bogatiji za 8 invalidskih kolica, 12 hodalica s kotačima i 10 bez kotača te za 10 pari štaka.

Potvrdu o darovanju pomagala predstavnicima gradskih društava Crvenog križa Dugog Sela, Ivanić-Grada, Jastrebarskog, Samobora, Svetog Ivana Zeline, Vrbovca, Velike Gorice i Zaprešića uručio je zamjenik župana Ervin Kolarec. Uime našeg Crvenog križa donaciju je preuzeo Igor Matijaščić.

“Ova vrijedna oprema bit će od velike pomoći našim sugrađanima. Želim ovom prilikom istaknuti da su gradska društva Crvenoga križa tijekom pandemije koronavirusa, a onda i potresa, odradila odličan posao. Uvijek su bili tu kada je našim sugrađanima trebala pomoć. I stoga zaslužuju punu podršku Županije” – rekao je Kolarec, zahvalivši i brojnim volonterima Crvenog križa što su uvijek od pomoći osobama koje se nađu u nevolji.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).