Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Zamjenici samoborskog gradonačelnika Željko Stanec i Sanja Horvat Iveković sa suradnicima obišli su danas naše sjedište i ravnateljicu Anicu Francetić Kufrin kako bi izvidjeli na koji nam način Grad može pomoći u novonastaloj situaciji s potresom. Trenutačno nam je problem u pohrani dosad prikupljene pomoći, pa će nam Grad Samobor osigurati dodatni prostor kao i prijevoz kada se za tim stvori potreba.

Što se tiče donacija građana, one se i dalje, danas, u srijedu, 30. prosinca, do 20 sati prikupljaju u Krležinoj 5 i u Ulici Ilirskog pokreta 2. Popis potrebnih prehrambenih i higijenskih potrepština te osobne zaštitne opreme objavljen je ovdje i na našoj Facebook stranici. No, molimo građane da nakon današnjeg dana, pa do daljnjega više ne donose ništa. Naime, tamošnji logistički centri su puni, a potreba će svakako biti još pa će svatko tko želi pomoći, imati priliku.

Hrvatski Crveni križ ujedno je na svojoj web stranici objavio i račun otvoren za novčane donacije za stradale u potresu na području Petrinje i Siska.

Redovito ćemo objavljivati kakvo je stanje na terenu i kakve su potrebe kako bi se pomoć mogla slati organizirano tamo gdje je u tom trenutku najpotrebnije. Također se apelira na građane da ne odlaze samostalno u pogođena područja, već da se jave nama.

Na terenu su članovi interventnih timova, odnosno osobe koje su educirane za postupanje u slučaju katastrofe. Interventni tim našeg Društva upućen je jučer, u utorak, 29. prosinca u Petrinju i Sisak kojima je u prvom redu bila potrebna pomoć u ljudstvu u rješavanju posljedica snažnog potresa. Iz Petrinje su se vratili jutros, u srijedu, 30. prosinca oko 6 sati. I drugi timovi Crvenog križa iz naše Županije u stanju su pripravnosti.

Svi koji žele volontirati bit će usmjereni sukladno trenutačnom stanju i epidemiološkim mjerama koje su na snazi. Pratite našu stranicu i FB stranicu na kojoj će se pravovremeno objavljivati sve bitne informacije, kao i načini kako pomoći.

Grad Samobor i Crveni križ zahvaljuju svim građanima Samobora koji su na bilo koji način pomogli te ih pozivaju da pomažu i dalje, zajedno, organizirano i prateći upute.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.