Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Hrvatski Crveni križ, a s njim i naše Gradsko društvo, od sutra, četvrtka, 8. listopada, pa nadalje, krenut će u tradicionalnu dugogodišnju sabirnu akciju Solidarnost na djelu, koja se provodi od 1973. godine. Naši volonteri već su na terenu i do kraja tjedna dežurat će u trgovačkom centru Kaufland u Samoboru gdje će u naše košare prikupljati prehrambene i higijenske artikle od ljudi koji su ih nakon kupnje, voljni donirati. Prikupljena dobra bit će podijeljena osobama u potrebi s našeg područja.

Istovremeno, građani mogu svakim radnim danom između 8 i 15 sati u prostorije našeg Crvenog križa u Krležinoj 5 donijeti upotrebljivu odjeću i obuću i druga materijalna dobra koja im više ne trebaju. Novčane bonove akcije Solidarnost na djelu prodavat će naš pomladak preko samoborskih osnovnih škola, a sav prihod prikupljen na taj način bit će uplaćen na izdvojeni račun Društva i namijenjen ljetovanju djece lošijeg socijalnog statusa u sljedećoj godini.

Obrti i trgovačka društva također se svojim uplatama na račun našeg Crvenog križa objavljen na ovim stranicama mogu priključiti akciji Solidarnost na djelu.