Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Za našim Gradskim društvom dinamičan je tjedan u kojemu su se dijelili uskrsni paketi našim siromašnijim građanima, korisnicima socijalnih potpora, a nastavilo se i s nabavom namirnica i lijekova za starije sugrađane koji u ovim uvjetima ne mogu do trgovine ili ljekarne.

-Podijelili smo oko 3 i pol tone prehrambenih artikala u 392 uskrsna paketa na području Samobora, Svete Nedelje i Stupnika što je najviše dosad – rekla nam je ravnateljica Društva Anica Francetić Kufrin i zahvalila našim stalnim volonterima koji su to obavili u rekordnom roku. Njih je 50-ak i svatko se u rad Crvenog križa uključuje prema svojom mogućnostima te prosječno tjedno ukupno odrade 100-tinjak sati.

Trenutno ih je aktivno 30-ak koji tjedno obiđu između 90 i 100 osoba koje nisu socijalno ugrožene, ali spadaju u rizične skupine kojima nije preporučljivo da u ovim danima izlaze do trgovine ili ljekarne, pa im volonteri našeg Društva besplatno dostavljaju hranidbene i higijenske artikale i lijekove.

Anica Francetić Kufrin poziva sve naše sugrađane koji spadaju u rizičnu skupinu da nam se i dalje slobodno obrate imaju li potrebe za uslugom dostave namirnica ili lijekova. Broj telefona je 33 61 681, a dostupan je svaki radni dan između 7.30 i 15 sati i 30 minuta.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.