Diljem svijeta danas, 8. svibnja, obilježava se Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji je na taj dan rođen. Stoga svim volonterima, darivateljima krvi, članovima, donatorima i svim ljudima koji na bilo koji način pružaju podršku humanitarnom djelovanju, čestitamo Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca!

Od danas, 8. svibnja, pa do 15. svibnja traje Tjedan Crvenog križa. U povodu toga u trgovinama Kauflanda prikupljaju se prehrambeni artikli namijenjeni građanima u potrebi. Namirnice koje se prikupljaju su brašno, sol, šećer, riža, tjestenina, juha u vrećici, riblje i mesne konzerve, marmelada.

Humanitarnu kupnju moguće je obaviti i u samoborskom Kauflandu, gdje će se nalaziti košara u koju će se pobrojane namirnice moći odložiti, a informativne letke dijelit će naši volonteri.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).